Arpagic stufat – se cultivă pentru frunzele verzi și bulbul în fază incipientă de formare.
Este un soi cu bulbi de forma sferica-turtita fermi de marime mare – 22/28 mm galben la exterior, miez alb. Recomandat: ceapa verde si ceapa pentru pastrare.
Recomandări de plantare arpagic stufat:
- Udarea se face din abundență, imediat după plantarea bulbilor.
- Afânarea solului se face cu unelte corespunzătoare, iar plivitul se realizează când buruienile sunt destul de mici pentru a nu disloca ceapa.
- Irigarea se face săptămânal iar temperatura optimă este de 15-18 grade C.
- Înainte de recoltare, pentru calitatea frunzelor, se reduce putin temperatura și se intensifică
- Schema de cultură este 10 cm între rânduri și 4 cm pe rând
- Desimea este de 250 bucăți/mp.
- Durata culturii este de 21-28 de zile.
- Producția este de 4-6 kg/mp de ceapă de stufat.
Observații:
- Greutatea netă a sacilor este stabilită la origine (ambalare).
- La recepție, greutatea netă a unui sac de bulbi poate fi mai scazută, dar acest lucru nu influențează numărul de bulbi (plante) obținute de către cultivator.
- Diferența de greutate este datorată faptului că bulbii au un conținut de 90% apă, din momentul ambalării aceștia suferind o deshidratare continuă.
Țara de proveniență: Olanda
Vezi întreaga noastră gamă de ceapă. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre vizitează pagina noastră de Facebook.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.