Caledonia este o varietate profesională de fasole oloagă de tip fideluta verde, cu păstăi foarte fine și maturitate de 65 de zile. Varietatea este excelentă pentru recoltarea mecanizată datorită raportului ridicat de păstăi pe nr. părți verzi pe plantă.
Caracteristici importante:
- Pretabilă atât pentru consum în stare proaspătă, cât și pentru procesare (varietatea este folosită în întreagă lume în industria conservelor).
- Semințele de fasole Caledonia au culoarea albă.
- Planta are un port erect și o talie redusă, ambele contribuind la buna recoltare mecanizată a varietății.
- Sortarea și calibrul păstăilor are următoarea structură:
- 80% dintre păstăi au 6.5 – 8 mm în diametru;
- 20% dintre păstăi au 5 – 6.5 mm în diametru;
- Lungimea păstăilor este de 12 centimetri
Rezistență ridicată la boli:
- Virusul Mozaicul Comun al Fasolei (BCMV);
- Antracnoză (Cl:(I));
Rezistență intermediară la boli:
- Beet Curly Top Virus – virusul încrețirii sfeclei (BCTV);
- Halo blight (Psp) – bacterioză
- Rust (Ua) – rugină/arsură