Dessert R80 F1 este cel mai tardiv hibrid din gama Dessert, remarcându-se prin rezistența la temperaturi mai scăzute.
Caracteristicile hibridului sunt esențiale pentru o recoltă de succes. Știuletele acestui hibrid ajunge la o mărime considerabilă. Semănatul se face în luna aprilie, asigurând o dezvoltare optimă. Hibridul Dessert R80 F1 este superdulce și timpuriu, plantele fiind semiînalte. Știuleții, de 22 cm, au 16-18 rânduri de boabe galben auriu, foarte dulci. Gustul și consistența boabelor de porumb depind de conținutul glucidelor solubile. Cu cât acestea predomină, cu atât porumbul zaharat este mai gustos.
Pe măsură ce porumbul zaharat avansează spre maturitate fiziologică, crește conținutul de amidon. Învelișul boabelor devine tare și calitățile gustative se reduc, astfel recoltarea trebuie făcută la timp. Germinația semințelor și răsărirea plantelor Dessert R80 F1 sunt rapide la temperaturi optime. La 10-20°C, plantele răsar după 13-15 zile. La 15-18°C, răsar după 8-10 zile, iar la 21°C, răsar după 5-6 zile.
Dacă după răsărire, temperatura scade sub 4,5°C, creșterea încetează, iar brumele ușoare distrug plantele. La -4°C, întreaga plantă este distrusă. Pentru dezvoltarea culturii Dessert R80 F1, temperatura medie a lunii mai trebuie să fie peste 13°C, iar a lunilor de vară între 18-24°C.
Cerințele de umiditate ale porumbului sunt medii sau chiar mici, dar răspunde foarte bine la irigare. Aceste specificații asigură o cultură robustă și productivă, rezistentă la variațiile de temperatură. Alege acest hibrid pentru a beneficia de un porumb superdulce și de calitate superioară. Cultivarea acestui hibrid asigură o recoltă bogată și gustoasă, ideală pentru consum.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.