Fiji este un soi de fasole lată urcătoare, semi-timpurie, pretabilă pentru culturi protejate și în câmp deschis, pe arac. Soiul de fasole urcătoare Fiji se caracterizează prin păstăi verzi, late și foarte gustoase.
Caracteristici importante:
- Fiji este un soi de fasole lată urcătoare, din gama Bakker Brothers, destinată culturilor de primăvară până în toamnă, atât în culturile protejate, cât și în câmp deschis, pe arac.
- Soiul de fasole Fiji produce păstăi late, de 20 – 25 mm, lungi de 25 cm, de culoare verde-deschis.
- Producțiile din acest soi sunt foarte mari și de o calitate excepțională, gustul fiind principala caracteristică pentru care, în ultimii ani, în Europa, acest tip de fasole a ajuns să fie din ce în ce mai apreciat.
- Păstăile au un interior fraged și nu conține ațe.
- Fiji este un soi de fasole care se poate recolta pe o perioadă îndelungată și se păstrează pe raft excelent.
Rezistență la:
- BCMV – virusul comun mozaicul fasolei