NutriCig Cereal este un produs ultraspecializat, creat special pentru cereale păioase, ce răspunde nevoilor nutriționale specifice acestor plante, prin combinația ideală de azot și cupru, cei doi nutrienți esențiali pentru maximizarea concentrației de proteine.
Beneficii
- prevenirea şi combaterea efectelor carenţei de cupru;
- stimularea metabolismului azotului din plante;
- stimularea creşterii plantelor;
- creşterea concentraţiei de proteine din seminţe.
Mod de acțiune
NutriCig Cereal previne și combate imobilizarea cuprului de către materia organică din sol, îndeosebi în solurile cu pH alcalin, unde Cu-ul blocat se poate găsi în procent de 98% sub formă de complecși organici, ceea ce duce la carența în plante și, implicit, la pierderea de producție.
Azotul din produs asigură creşterea plantelor, prin contribuţia adusă la sinteza substanţelor proteice şi creşterea conţinutului de proteină din boabe. Cuprul intră în compoziţia unor enzime din plante:
– amino-oxidazele ce catalizează reacţiile de dezaminare oxidative
– ascorbin-oxidaza ce oxidează acidul abscorbic
– citocrom-oxidaza ce catalizează reacţia oxidativă finală din mitocondrii, fiind implicată în transportul de electroni
Catalizând reacţiile de dezaminare, cuprul intervine direct în metabolismul azotului, motiv pentru care NutriCig Cereal este compus din combinația celor doi nutrienți.
NutriCig Cereal este compatibil cu majoritatea produselor de protecție fitosanitară și nutriție foliară, cu recomandarea efectuării prealabile a testelor de compatibilitate fizico – chimică şi a celor de fitotoxicitate.
Înainte de deschidere, se recomandă agitarea energică a ambalajului. Rezervorul mașinii de pulverizare trebuie umplut cu jumătate din volumul total de apă, se măsoară necesarul de NutriCig Cereal și se adaugă în rezervor, menținând în același timp o agitație constantă a amestecului, urmând să se completeze cu diferența de apă.
NutriCig Cereal nu se amestecă cu alte produse alcaline, pe bază de aminoacizi şi extracte de alge, cu fosfaţi şi sulfaţi.
Compoziția chimică
- Azot (N) 21% (w/v)
- Cupru (Cu) 3% (w/v)
- Magneziu (Mg) 2% (w/v)
- Sulf (SO3) 9% (w/v)
- + Microelemente
Recomandari de aplicare la principalele culturi agricole:
Cultura | Momentul aplicarii | Doza recomandata |
Cereale păioase | · T1: BBCH 22-29 (definitivarea înfrăţirii) | 1,5 L/ha |
· T2: BBCH 30-51 (începutul alungirii paiului – începutul înspicării) | 2 L/ha | |
· T3: BBCH 51-70 (începutul înspicării – faza de coacere în lapte) | 1,5 L/ha | |
Soia | · T1: BBCH 12-19 (dezvoltarea frunzelor trifoliate) | 1,5 L/ha |
· T2: BBCH 31-39 (alungirea tulpinii) | 2 L/ha | |
· T3: BBCH 73 (păstăile au 30% din dimensiunea specifică) | 1,5 L/ha |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.