Producator: Syngenta Crop Protection AG, Elvetia
Substanță activă Azoxistrobin 200 g/l + Difenoconazol 125 g/l
Mod de acțiune: Ortiva Top acționează asupra unui spectru larg de boli, preventiv și curativ, prin activitate de contact, translaminara în plantă și sistemică, fiind recomandat să se utilizeze în culturile legumicole. Acționează că inhibitor al respirației mitocondriale, blocând ciclul energetic al patogenului. În principal, intervine în ciclul biologic al ciupercii, în timplul germinatiei sporilor și în timpul inițierii penetrării în țesuturile plantei. Activitate preventivă. Preluare graduală și activitate sistemică locală în frunze.
Cultura | Agentul patogen | Doza | Timp de pauza |
Ardei (camp, sere si solarii) | Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza | 1,0 l/ha | 7 zile |
Broccoli (camp) | Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala | 1,0 l/ha | 14 zile |
Capsun (camp si spatii protejate) | Fainarea, antracnoza, patarea alba | 1,0 l/ha | 3 zile |
Castraveti camp si spatii protejate | Fainare, patarea bruna | 1,0 l/ha | 3 zile |
Ceapa din arpagic | Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie | 1,0 l/ha | 14 zile |
Ceapa din samanta | Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie | 1,0 l/ha | 14 zile |
Ceapa verde (camp) | Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie | 1,0 l/ha | 7 zile |
Conopida (camp) | Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala | 1,0 l/ha | 14 zile |
Dovlecei (camp, sere si solarii) | Fainare, patarea bruna | 1,0 l/ha | 3 zile |
Fasole de camp | Manaa fainarea | 1,0 l/ha | 7 zile |
Hrean ridichi (camp) | Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala | 1,0 l/ha | 14 zile |
Mazare camp | Mana, fainarea, patarea alba | 1,0 l/ha | 14 zile |
Morcov (camp) | Alternarioza, fainarea, putregaiul | 1,0 l/ha | 14 zile |
Pastarnac (camp) | Alternarioza, fainarea, putregaiul | 1,0 l/ha | 14 zile |
Patrunjel (camp) | Alternarioza, fainarea, putregaiul | 1,0 l/ha | 14 zile |
Pepene verde (camp, sere si solarii) | Fainare, patarea bruna | 1,0 l/ha | 3 zile |
Pepeni galbeni | Fainare, patarea bruna | 1,0 l/ha | 3 zile |
Praz (camp) | Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie | 1,0 l/ha | 21 zile |
Salata (camp) | Alternarioza, cercosporioza, mana, putregaiul | 1,0 l/ha | 14 zile |
Salata (sere) | Alternarioza, cercosporioza, mana, putregaiul | 0,8 l/ha | 14 zile |
Telina (camp, sere si solarii) | Fainarea, septorioza, putregaiul | 1,0 l/ha | 14 zile |
Tomate (camp si spatii protejate) | Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza | 1,0 l/ha | 7 zile |
Usturoi | Alternarioza, rugina, mana, patarea cafenie | 1,0 l/ha | 14 zile |
Varza camp | Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala | 1,0 l/ha | 21 zile |
Varza de Bruxelles (camp) | Patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala | 1,0 l/ha | 21 zile |
Vinete (camp si spatii protejate) | Putregaiul cenusiu, mana, patarea cafenie, fainarea, alternarioza | 1,0 l/ha | 7 zile |
Zmeur (camp si sere) | Fainarea, antracnoza, patarea alba | 1,0 l/ha | 3 zile |
Mod de utilizare:
– Tomate: apariția primei inflorescente până când 70% din fructe s-au măturat;
– Vinete: apariția primei inflorescente până când 70% din fructe s-au măturat;
– Ardei: apariția primei inflorescente până când 70% din fructe s-au măturat;
– Fasole: butoni florali până când păstăile ating 70% din dimensiunea normală;
– Varză și Varză de Bruxelles: 2 frunze adevărate și până la atingerea dimensiunilor normale;
– Conopidă și Broccoli: 2 frunze adevărate și până la apariția primelor flori individuale;
– Morcov, Pastarnac, Pătrunjel, Hrean, Ridichii, Țelină: 2 funze adevărate și până la atingerea dimensiunilor normale;
– Dovlecei și Castraveți: apariția primelor flori și până la maturitatea fructelor;
– Salată: 6 frunze adevărate și până la dezvoltarea completă;
– Pepeni galbeni/verzi: de la apariția primei ramificații a tulpinii principale și până la maturitatea fructelor;
– Praz: 6 frunze adevărate și până la maturitate;
– Căpșuni și Zmeură: primele flori deschise (început de înflorit) și până la maturitate, a 2-a recoltare;
– Ceapă semănată direct și ceapă din arpagic, usturoi: 6 frunze adevărate și până se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului;
– Ceapă verde: 5 frunze adevărate;
– Mazăre: butoni florali și până când 70% din păstăi au atins dimensiunea finală;
Intervalul dintre tratamente se adaptează în funcție de condițiile climatice și presiunea de infecție. La aplicarea în spații protejate, se va evita efectuarea tratamentului în condiții de temperatura și umiditate relativă extreme (foarte ridicate).
Volum de apă:
- 1000 litri/ ha la tomate, vinete, ardei câmp, sere și solarii;
- 300-1200 litri/ ha la fasole câmp, fasole verde câmp;
- 200-600 litri/ ha la varză câmp, varză de Bruxelles câmp, morcovi, pastarnac și pătrunjel câmp, hrean și ridichii câmp, conopidă câmp, broccoli câmp;
- 200-1000 litri/ha la țelină câmp;
- 500-1500 litri/ha la dovlecei, castraveți, pepeni galbeni câmp și sere;
- 200-1000 litri/ha la praz câmp;
- 300-1200 litri/ha la salată câmp și sere;
- 300-600 litri/ha la ceapă semănată direct, ceapă din arpagic, usturoi (câmp), ceapă verde (câmp);
- 300-1200 litri/ha la mazăre câmp, căpșun și zmeură (câmp și sere);
- 500-1500 litri/ha la pepene verde (câmp și sere).
Recenzii
Nu există recenzii până acum.