Nu conține azot mineral, excluzându-se astfel dezvoltarea târzie a lăstarilor. Tehnologia blândă de extracție păstrează activitatea biologică a ingredientelor active. Este special formulat pentru a îmbunătăți perioada de depozitare după recoltare și coloritul fructelor. Valoarea pH-ului WUXAL® AMINOCAL asigură o aprovizionare excelentă cu calciu chiar și a fructelor mature. Ca în natură, zincul și manganul sunt capabile să formeze complexe proteice și să faciliteze absorbția calciului.
Beneficiile produsului
- Îmbunătățește coloritul fructelor.
- Acoperire excelentă a frunzelor și fructelor.
- Adeziune foarte bună pe frunze.
- Mărește biodisponibilitatea calciului, manganului și zincului (datorită complexului natural de polipeptide).
Mențiuni speciale și recomandări
Poate fi aplicat cu puțin timp înainte de recoltare pentru controlul târziu al pătării amare și pentru îmbunătățirea perioadei de depozitare după recoltare. WUXAL® AMINOCAL este o formulare lichidă cu calciu pentru tratamentul de dinainte de recoltare și pentru a reduce bolile de depozitare.
Substanță activă
15% Oxid de Calciu(CaO) 202 g/l
0.5% Mangan (Mn) 6.7 g/l
0.5% Zinc (Zn) 6.7 g/l
5% Aminoacizi 68 g/l
Recomandări de aplicare:
Cultură | Agent dăunător | Doză |
Perioadă aplicare BBCH |
Număr maxim de aplicari | Timp de pauză |
Măr |
Carență de calciu măr Carență de mangan măr Carență de zinc măr |
5 l/ha – 8 l/ha |
De 3 – 4 ori, începând cu 3 – 5 săptămâni înainte de recoltare
|
3-4 |
|
Legume |
Carență de calciu tomate Carență de calciu pepene verde Carență de calciu vinete Carență de calciu castraveți Carență de calciu morcovi Carență de calciu ardei Carență de calciu ceapă Carență de mangan pepene verde Carență de mangan morcovi Carență de mangan tomate Carență de mangan ceapă Carență de mangan castraveți Carență de zinc tomate Carență de zinc ardei Carență de zinc ceapă Carență de zinc pepene verde |
5 l/ha, 2 l/ha – 2.5 l/ha |
Legume în câmp: În funcție de cererea varietăților, Legume în spații protejate: De 3 – 5 ori, începând după prima floare, cu repetare la intervale de 7 – 10 zile |
3-5 |
|
Cireș
|
Carență de calciu cireș Carență de mangan cireș Carență de zinc cireș |
5 l/ha |
De 3 – 5 ori în timpul diviziunii |
3-5 în timpul diviziunii | |
Tomate, Ardei |
Carență de calciu tomate Carență de calciu ardei Carență de mangan ardei Carență de zinc ardei Carență de zinc tomate Carență de mangan tomate |
5 l/ha |
De 3 – 5 ori, începând după prima floare, cu repetare la intervale de 7 – 10 zile |
3-5 | |
Prun |
Carență de calciu prun Carență de mangan prun Carență de zinc prun |
5 l/ha |
4 tratamente, începând cu perioada de după înflorit și 30, 60, 90 zile după înflorit |
4 | |
Salată |
Carență de calciu salată Carență de mangan salată Carență de zinc salată |
5 l/ha |
Începând cu 2 – 3 săptămâni de la plantare, cu repetare la 7 – 10 zile (reducerea incidenței arderii vârfului)
|
7-10 zile |
|
Căpșun |
Carență de calciu căpșun Carență de mangan căpșun Carență de zinc căpșun |
5 l/ha |
De 2 – 3 ori, împreună cu fungicidele |
2-3 |
|
Varză, Varză de Bruxelles, Broccoli, Conopidă |
Carență de calciu varză Carență de zinc varză Carență de mangan varză Carență de mangan conopidă Carență de calciu conopidă Carență de zinc conopidă |
1 l/ha |
Începând cu perioada imediat premergătoare formării căpățânii, cu repetare la intervale de 7 – 10 zile (reducerea arsurii vârfului) |
7-10 zile |
|
Viță de vie |
Carență de calciu viță de vie Carență de mangan viță de vie Carență de zinc viță de vie |
5 l/ha, 5 l/ha |
Struguri de masă: aplicări repetate, pentru a îmbunătăți rezistența împotriva diviziunii boabelor, Struguri de vin: Fideliu Păuleţ-Crăiniceanu 3 aplicări împreună cu tratamentele cu fungicide, între legarea fructelor și veraison |
3 |