Conține citochinine, auxine, betaine și polizaharide si microelemente chelatate. Are în compoziție toți adjuvanții specifici gamei WUXAL, fiind îmbunătățit cu tehnologia Xtra Uptake ce facilitează o absorbție mai ușoară de către plantă. Ascofol are un efect stimulator asupra plantelor aflate sub stres fiziologic la începutul perioadei de dezvoltare.
Aplicarea produsului stimulează diviziunea celulară a fructelor și legumelor, ceea ce duce la o creștere în dimensiune a acestora. Conținutul ridicat în micronutrienți ajută la formarea și coacerea fructelor. Atât experimentele efectuate, cât și literatura științifică, au demonstrat că extractul de alge marine, cum este cel din WUXAL Ascofol, îmbunătățește eficiența pesticidelor și îmbunătățește rezistența plantelor la stresul biotic și abiotic. Ingredientele active și substanțele nutritive fac din WUXAL Ascofol un produs complet, care asigură atât nutriție plantei, cât și dezvoltarea acesteia în condiții de stres biotic și abiotic toate acestea ducând la o producție mai mare de o calitate mai bună.
Beneficiile produsului
- Previne deficitul de microelemente.
- Ajută la creșterea plantelor în condiții de stres, este un produs recomandat în condiții de accident climatic sau stres termic. Exemple: geruri în preajma înfloririi pomilor, zăpezi târzii primăvara, secetă, grindină (culturile își revin mai repede, cu pierderi mai mici).
- Crește calitatea producției prin aportul de aminoacizi și micronutrienți, care duc la formarea de fructe și tuberculi cu dimensiuni și forme uniforme.
- Întărește sistemul de apărare al plantelor, proces esențial în condiții de stres.
- Conferă amestecului cu alte pesticide un nivel optim al pH-ului. Astfel, se creează condițiile chimice propice pentru absorbția prin frunze a nutrienților, dar și pentru acțiunea pesticidelor.
- Îmbunătățește eficacitatea pesticidelor.
Mențiuni speciale și recomandări
Aplicat la legume și pomi / fructe în primele stadii de creștere, stimulează diviziunea celulară timpurie, ceea ce îmbunătățește legarea, mărimea și coloritul fructelor. Conținutul ridicat în micronutrienți ajută la formarea și coacerea acestora. Aplicat foliar sau ca tratament de înrădăcinare, WUXAL® ASCOFOL îmbunătățește calitatea răsadurilor și diminuează stresul survenit la transplantare. La soia, floarea-soarelui și rapiță, are efect antistres, reglând regimul hidric din plantă și susține fecundarea în condiții optime. WUXAL® ASCOFOL are un efect stimulant asupra plantelor supuse stresului fiziologic și asigură apărarea naturală a acestora împotriva agenților patogeni.
Substanță activă
3% Bor (B) 38.1 g/l
0.8% Mangan (Mn) 10.16 g/l
0.5% Zinc (Zn) 6.35 g/l
4.9% Extract de Ascophyllum nodosum 62.2 g/l
Recomandări de aplicare:
Cultură | Agent dăunător | Doză |
Perioadă aplicare BBCH |
Număr maxim de aplicari | Timp de pauză |
Rapiță |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
2 l/ha – 2.5 l/ha |
Primăvara devreme și la începutul apariției inflorescenței |
2 | |
Tomate, Vinete, Castraveți, Dovlecei, Ardei, Pepene verde, Pepene galben |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
2.5 l/ha |
Prima aplicare la apariția florilor, următoarele 3 la interval de 14 zile |
4 | 14 zile |
Căpșun |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
2 l/ha |
La intrarea în vegetație, la apariția primei flori, la formarea primului fruct |
3 | |
Porumb |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
2.5 l/ha |
În etapa de 6-8 frunze |
1 | |
Morcovi, Ceapă, Praz |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de microelemente |
2.5 l/ha |
Prima la 2 săptămâni după răsărire, urmate de 2 tratamente la 14 zile în timpul alungirii rădăcinilor |
3 | 14 zile |
Pomi fructiferi, Semințoase, Măr, Păr, Gutui, Sâmburoase, Cireș, Prun, Cais, Piersic, Nectarin, Vișin |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
2 l/ha, 3 l/ha |
La începutul și în timpul înfloritului, La căderea petalelor și în momentul când fructul are dimensiunea unei alune |
2 | |
Floarea soarelui |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
2 l/ha – 5 l/ha |
La apariția calatidiului și la începutul înfloritului |
2 |
|
Cartof |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
2 l/ha |
La apariția tuberculului și la formarea rândurilor |
2 | |
Viță de vie |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
3 l/ha |
Când lăstarii au 20 cm, înainte de înflorit și la formarea ciorchinilor. |
3 | |
Broccoli, Conopidă, Varză |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
3 l/ha |
Prima la 4-6 frunze, a doua la 10-14 zile de la primul tratament, iar ultima la apariția căpățânii (inflorescenței) |
4 | 10 – 14 zile |
Cereale păioase |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
1 l/ha – 2 l/ha |
La răsărire, la începutul înfrățirii și la apariția completă a frunzei stindard |
3 | |
Sfeclă de zahăr |
Situații de stres termic hidric chimic Carență de Micronutrienți |
1 l/ha – 2 l/ha |
În etapa de 6-8 frunze și în cea de 10-12 frunze |
2 |